Waar kan ik asteroïde 2012 DA14 zien?

  2012 DA14

  De asteroïde 2012 DA14 mag dan rakelings langs de aarde scheren: met het blote oog is deze niet te zien. Gelukkig zijn er online genoeg mogelijkheden om de asteroïde toch op de voet te volgen!

  Zo biedt NASA u bijvoorbeeld de gelegenheid om de asteroïde op de voet te volgen. Via NASA TV geven deskundigen live commentaar op wat er allemaal gebeurt. De uitzending start om 20.00 uur Nederlandse tijd. Om 20.25 uur bevindt asteroïde 2012 DA14 zich dan het dichtst bij de aarde.

  Slooh Space Camera
  Wie liever ook beelden van de asteroïde ziet, kan op de website van de Slooh Space Camera terecht. Vanaf 3.00 uur vannacht (Nederlandse tijd) worden hier live beelden van de asteroïde uitgezonden.

  Sonnenborgh
  Volgt u het liever niet vanuit uw luie stoel? Bezoek dan sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. Deskundigen lichten het langs scheren van de asteroïde toe en er is een korte lezing over 2012 DA14. Bij helder weer is het bovendien mogelijk om de asteroïde door de kijkers op Sonnenborgh te volgen. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

  Asteroïde 2012 DA14 scheert vanavond op een afstand van zo’n 27.680 kilometer langs de aarde. Het is vrij uniek dat een asteroïde van deze omvang (ongeveer 50 meter breed) zo dicht bij de aarde in de buurt komt: dat gebeurt naar schatting gemiddeld één keer in de veertig jaar. Hoewel de asteroïde heel dichtbij komt, hoeven we niet bang te zijn dat deze op aarde inslaat. Meer weten over 2012 DA14? Lees dan ook ons overzichtje met veelgestelde vragen over de asteroïde!

  Bronmateriaal


  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd