VVD: ‘partijdig KNMI’ opheffen

Een VVD-kamerlid pleit vandaag voor afschaffing van het KNMI. De reden? Het KNMI is partijdig als het om klimaatverandering gaat.

Volgens kamerlid René Leegte is het grootste deel van de wetenschappers bij het KNMI integer. Maar zeker zo’n twintig procent niet, zo schrijft HP/De Tijd.

WIST U DAT…

…vrouwen een groter vertrouwen hebben in klimaatwetenschappers?

Integer
Wat Leegte vooral dwarszit is dat de minder integere wetenschappers adviseren om de uitstoot van CO2 terug te dringen. En dat slaat nergens op als we de VVD’er moeten geloven. Dat de temperaturen veranderen, wil er nog wel in, maar dat een te grote uitstoot van CO2 daar de oorzaak van is: dat is (nog) niet te bewijzen, zo stelt hij.

Subsidie
Dat juist het KNMI zo’n ‘partijdig’ standpunt inneemt, schiet Leegte in het verkeerde keelgat, zo laat hij weten. Het instituut krijgt namelijk jaarlijks miljoenen euro’s aan subsidie.

Het is niet voor het eerst dat de VVD zich druk maakt om klimaatverandering. In 2010 vroeg een kamerlid van de partij nog om een onafhankelijk onderzoek naar het klimaat. Andere onderzoeken zouden namelijk worden uitgevoerd door partijdige wetenschappers.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd