Vrouwen vallen op mannen met een geel tintje

Sixpack, een strak kontje of een ruig baardje: het maakt allemaal niet veel indruk op vrouwen. Uit een nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de huidskleur van een man het verschil maakt. Wetenschappers van de universiteit van Bristol en de Brunel universiteit beweren dat de kleur van de huid van groter belang is dan de vorm van het gezicht van een man.

Volgens de onderzoekers zegt de huidskleur veel over de huidige gezondheid van een mannelijke partner. Dit is voor vrouwen blijkbaar belangrijker dan de mannelijkheid van een potentiële partner.

De wetenschappers fotografeerden diverse mannen zonder flits. Ze analyseerden verschillende factoren van de huid, zoals de roodheid, geelheid en lichtheid. Vervolgens mochten vrouwen kiezen welke mannen ze het aantrekkelijkst vonden.

WIST U DAT…

…vrouwen vallen op mannen in het rood?

Verrassend genoeg werden foto’s van zeer mannelijke kandidaten niet vaker gekozen dan foto’s van mannen met een vrouwelijk gezicht. De geelheid van de huid bleek doorslaggevend te zijn. Des te geler de huid, des te aantrekkelijker is een man.

Wetenschappers hebben niet onderzocht waarom vrouwen een man met een gele huid aantrekkelijker vinden. Wellicht is dit interessant voor een vervolgonderzoek?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd