Vrouwen maken zich niet druk om problemen in bed

Wanneer mannen kampen met erectieproblemen, dan maken zij zich daar vaak druk om. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat vrouwen zich veel minder druk maken over seksuele problemen. Slechts tien procent van de vrouwen die problemen ondervindt, kampt met een seksuele behoefte en stress. Vreemd, want deze tien procent krijgt vaak meer aandacht dan de overige negentig procent.

“We namen lange tijd aan dat seksuele problemen voor zowel mannen als vrouwen deprimerend zijn”, zegt onderzoeker Kyle Stephenson van de universiteit van Texas. De onderzoeksdata tonen aan dat seksuele problemen voor veel vrouwen geen enkel probleem zijn.

Uit een eerder onderzoek bleek dat 43 procent van de vrouwen en 31 procent van de mannen kampen met seksuele problemen in de breedste zin van het woord. Voor veel vrouwen is een gebrek aan lust het grootste probleem. Mannen hebben vaak problemen met het loodgieterswerk: jonge mannen komen te vroeg klaar, oudere mannen kunnen überhaupt niet meer klaarkomen.

WIST U DAT…

…een vis als eerste seks had?

De grote vraag is: als niet veel vrouwen het erg vinden als er sprake is van seksuele problemen, waarom hebben vrouwen dan seks?

“Vrouwen hebben waarschijnlijk veel verschillende redenen om seks te hebben”, zegt Leonard Derogatis, directeur van het Cente for Sexual Medicine. “Eén reden is dat seks lekker is en voldoening geeft. Andere redenen zijn intimiteit, het vervullen van een rol als vrouw of om haar partner tevreden te houden.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd