Vrouwelijke rondingen maakt man high

Kijken naar een vrouw met een zandloperfiguur maakt mannen net zo high als het drinken van alcohol of het gebruik van drugs. Dat blijkt uit onderzoek. Mannen die naar de rondingen van de vrouw kijken, activeren het deel van de hersenen dat een gevoel van beloning loslaat. Dit deel wordt ook door alcohol en drugs actief.

De onderzoekers lieten veertien mannen met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar naar foto’s met daarop zeven vrouwen kijken. Vervolgens werden de foto’s gephotoshopt: het gewicht van de vrouwen bleef hetzelfde, maar het vet werd van de taille naar het achterste verplaatst. Uit hersenscans blijkt dat de mannen bij het kijken naar de tweede foto delen van de hersenen activeren die een gevoel van beloning oproepen.

Uit het onderzoek bleek ook dat een verandering in het gewicht van de vrouw enkel dat deel van het brein aantast dat te maken heeft met de visuele waardering van maat en vorm. Het maakt een vrouw dus niet per definitie seksueel aantrekkelijker. Volgens de onderzoekers blijkt daaruit dat vrouwen eerder afvallen omdat de maatschappij het zo het liefst ziet. De hersenen malen er namelijk amper om.

Het onderzoek verklaart waarom vrouwen met rondingen zoals Jennifer Lopez en Beyoncé Knowles als seksueel aantrekkelijk worden gezien. Volgens de onderzoekers kunnen de resultaten bovendien helpen om mannen die verslaafd zijn aan porno beter te begrijpen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd