Vrije seks op jonge leeftijd geen probleem

   PSYCHOLOGIE  Jongeren die regelmatig onenightstands of ongebonden seks hebben, blijken later niet meer psychische problemen te hebben dan jongeren die enkel vrijen met een vaste partner. Dit concluderen wetenschappers naar aanleiding van een onderzoek van de universiteit van Minnesota.

  Aan het onderzoek deden 1.311 seksueel actieve jonge volwassenen mee. De gemiddelde leeftijd van de 574 mannen en 737 vrouwen in Minnesota bedroeg 20,5 jaar. Van de ondervraagden had 55 procent voor het laatst seks met een exclusieve partner (verkering/relatie). 25 procent had het voor het laatst gedaan met een echtgenoot, verloofde of levenspartner. Twaalf procent had voor het laatst seks met een niet-exclusieve partner. Ongeveer acht procent bedreef voor het laatst de liefde met een wildvreemde. Twee keer zoveel mannen als vrouwen meldden dat ze de laatste keer seks hadden met een niet-exclusieve of wildvreemde partner.

  Qua psychische gezondheid maakt het niet uit of iemand met een onbekend persoon naar bed gaat, of kiest voor seks met een levenspartner. Dit is vreemd, want psychologen speculeren al langere tijd dat seks buiten een romantische relatie jonge mensen emotioneel kan beschadigen. Dit blijkt dus niet zo te zijn.

  Ongebonden of gebonden seks? Het maakt niet uit, het is allebei goed voor u!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd