Vrienden vinden weerballon terug met fantastische beelden

reddit

Een groep vrienden liet twee jaar geleden een weerballon op in de staat Arizona om foto’s van de aarde te maken. Helaas verloren de vrienden het contact met de ballon. Nu – twee jaar later – vond een vrouw de weerballon in de woestijn. Eindelijk zijn de beelden nu online verschenen, en ze zijn prachtig!

Het totale project duurde een paar maanden. “We waren bijna van plan om het project te schrappen, omdat de kosten voor helium vier keer zo hoog waren als gebudgetteerd”, zegt Reddit-lid Trexarmsss. “We bevestigden een GoPro-camera en een smartphone met GPS aan de weerballon. De telefoon zou ons de GPS-locatie moeten sturen bij terugkeer op aarde.”

Helaas stuurde de telefoon tijdens de terugkeer geen signaal, omdat het bereik zeer slecht was. Wat blijkt nu: de weerballon landde 80 kilometer verderop. Voor Nederlandse en Belgische maatstaven is dat relatief dichtbij, omdat hier overal wegen liggen. De weerballon is geland in een gebied met nauwelijks wegen, dus vandaar dat de ballon pas twee jaar na landing is aangetroffen.

“De vrouw was aan het hiken en spotte onze telefoon”, vervolgt Trexarmsss. “Ze bracht de telefoon bij een AT&T-winkel en identificeerden de simkaart van mijn vriend. Een paar weken later kregen we onze video!”

Bekijk hieronder de schitterende beelden. De weerballon bereikte een maximale hoogte van 30 kilometer.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd