Volg de wetenschap op weg naar de Titanic!

Op zondag 22 augustus is het zover. Wetenschappers vertrekken naar de Titanic om te achterhalen hoe het schip er na een kleine eeuw op de bodem van de zee aan toe is. Ook willen ze het schip virtueel in kaart te brengen. En u kunt ze via diverse sociale media op de voet volgen! Kortom, u krijgt de ontdekkingen uit eerste hand te horen, direct van de onderzoekers. Spannend!

Eerder kon u in het artikel ‘Wetenschappers op expeditie naar de Titanic’ al alles over deze bijzondere missie lezen. Nu de datum van vertrek voor de wetenschappers steeds dichterbij komt, zijn de eerste sites waarop u de onderzoekers kunt volgen ook online gegaan.

Zo hebben de wetenschappers een Twitter-kanaal geopend waarop alle voorbereidingen, maar ook de vondsten tijdens de missie zelf op de voet gevolgd kunnen worden. Het kanaal heet RMS-Titanic-Inc en is hier te vinden. Ook is er een pagina op Facebook waar u alles over de missie kunt lezen.

Via YouTube worden beelden vrijgegeven. Zo is daar nu al een filmpje te zien waarin de leider van de expeditie alles over de plannen vertelt. En op Flickr.com kunt u tevens terecht voor foto’s.

Zodra de tijd daar is, houden we u natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen. Tot die tijd kunt u de voorbereidingen en verrichtingen van de wetenschappers via de diverse sociale media volgen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd