Deze vogelhuisjes trakteren je op wifi als de luchtkwaliteit verbetert

  Een Amsterdams bedrijf heeft vogelhuisjes bedacht die de luchtkwaliteit meten en gratis wifi verstrekken als de luchtkwaliteit verbetert.

  De initiatiefnemers hopen zo meer mensen bewust te maken van luchtvervuiling en mensen aan te moedigen om luchtvervuiling te bestrijden. Als het aan het bedrijf ligt, komt er straks in elke straat die Amsterdam rijk is zo’n vogelhuisje te hangen.

  Het vogelhuisje meet de luchtvervuiling en kleurt groen als de luchtkwaliteit verbetert. Tevens trakteert het vogelhuisje dan op gratis wifi. Luchtvervuiling wordt zo – op hyper-lokale schaal – zichtbaar.

  Inmiddels is er al één boom in Amsterdam van zo’n vogelhuisje – TreeWiFi genoemd – voorzien. Als de lucht schoon is, voorziet deze boom nu de hele straat van gratis wifi. Het bedrijf hoopt binnenkort nog vijf slimme vogelhuisjes te bouwen. Daar is zo’n 6500 euro mee gemoeid dat het bedrijf echter niet in kas heeft. Vandaar dat een crowdfunding-actie is opgezet om TreeWiFi een duwtje in de juiste richting te geven. “Samen kunnen we van Amsterdam de eerste stad maken die gratis wifi levert in ruil voor schone lucht,” aldus de initiatiefnemers.

  Afbeelding: TreeWiFi.
  Afbeelding: TreeWiFi.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd