Vliegende Humvee komt eraan

  De ontwerpfase is zo goed als achter de rug en de eerste prototypes worden nu gebouwd. Demonstraties volgen mogelijk al in 2015.

  Het is een project van het Amerikaanse DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), waar onder meer Lockheed Martin zich voor inzet. DARPA laat nu weten dat de eerste haalbare ontwerpen af zijn.

  Fase 2
  En dus is het tijd voor fase twee: het bouwen van prototypes. Deze worden dan binnen enkele jaren gebouwd en geëvalueerd. Fase drie: demonstraties in de lucht en op de grond, komt daarmee ook weer een stapje dichterbij.

  WIST U DAT?

  …particulieren al de mogelijkheid hebben om een vliegende auto aan te schaffen?

  Hindernis
  Er wordt al tientallen jaren aan een vliegende auto gewerkt. Er zijn namelijk nogal wat hindernissen die overwonnen moeten worden. Zo moet de auto zowel in de lucht als op de grond goed presteren en veilig zijn. De auto moet niet te zwaar zijn, want dan komt deze niet van de grond. Tegelijkertijd moet er een zware motor in om de auto verticaal in de lucht te brengen. Ook moet de auto een soort vleugels krijgen. En die vleugels moeten weer ergens blijven wanneer de auto gewoon rijdt. Ook moet het gemakkelijk zijn om de vliegende auto te besturen: een automobilist met enkel een rijbewijs moet de auto zowel op de weg als in de lucht kunnen besturen.

  Er is nog heel wat werk aan de winkel dus. Maar het feit dat er haalbare ontwerpen zijn die nu uitgroeien tot prototypes is veelbelovend. Of wij burgers straks met deze wagens de files letterlijk overstijgen, is twijfelachtig. Het vervoersmiddel wordt in eerste instantie ontwikkeld voor het leger.

  Bronmateriaal

  "DARPA's 'Flying Humvee' Is Moving Ahead, Ready For Prototype" - Popsci.com
  De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door Lockheed Martin / Piasecki Aircraft.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd