Vlammen van Australische bosbranden vanuit de ruimte zichtbaar

branden

De heftige bosbranden in Australië maken ook in de ruimte indruk, zo blijkt wel uit de foto’s die astronaut Chris Hadfield vanuit het ISS van de branden maakte. Niet alleen de rook, maar zelfs de vlammen zijn vanuit de ruimte zichtbaar.

“Een treffende foto van de bosbranden in Australië,” met die woorden stuurt Chris Hadfield de foto die u bovenaan dit artikel ziet, via Twitter de wereld in. “Pluimen rook zijn over het hele land zichtbaar.”

Niet veel later volgt een tweede foto. Op de foto is het gebied nabij Burrinjuck Dam (New South Wales) te zien. “Kijk goed en je kunt de vlammen vanuit een baan om de aarde zien,” schrijft Hadfield

Foto: Chris Hadfield.
Foto: Chris Hadfield.

Chris Hadfield bevindt zich momenteel aan boord van het ISS en stuurt via Twitter met enige regelmaat foto’s van onze planeet de wereld in. Zo maakte hij eerder bijvoorbeeld ook al deze prachtige foto van de Australische outback. Door de enorme droogte ontstaan prachtige kleuren en texturen die eigenlijk alleen vanuit de ruimte gezien zo mooi tot hun recht kunnen komen.

Foto: Chris Hadfield.
Foto: Chris Hadfield.

Bronmateriaal

"@Cmdr_Hadfield" - Twitter.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Chris Hadfield.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd