Vitamine C-kick in de auto

Tijd voor een oppepper? Neem dan plaats in de auto! Autofabrikant Nissan is van plan om airconditioners in auto’s te installeren, die vitamine C in de lucht verspreiden. Deze vitamine C is door passagiers of de autobestuurder te inhaleren. Ook denkt het Japanse bedrijf aan stressverlagende stoelen.

“We willen dat autobestuurders zich gezonder voelen in de auto, dan in de buitenlucht”, zegt een ingenieur van Nissan. Inhaleerbare vitamine C en stressverlagende stoelen zijn niet de enige nieuwe innovaties van de autofabrikant.

De komende jaren richt Nissan zich op de veiligheid van de inzittenden in een auto. Zo worden auto’s uitgerust met een anti-botsingtechnologie. Dit systeem waarschuwt een bestuurder als er kans is op een botsing. Niet alleen hoort een bestuurder een piepje, ook verhoogt het gaspedaal, waardoor de auto vaart mindert. Daarnaast wil het bedrijf vriendelijke technologie installeren, zoals een systeem dat de bestuurder op de hoogte houdt van afspraken, trouwerijen en verjaardagen.

Steeds meer autofabrikanten zien een auto niet alleen als een vervoersmiddel. Het is voor veel mensen namelijk een tweede huis. “Het emotionele aspect van een auto wordt steeds belangrijker”, zegt Nissan-ingenieur Kenichi Tanaka. “Een klant heeft diversiteit nodig.”

Al met al zijn het interessante ontwikkelingen. Nu maar hopen dat andere autofabrikanten snel volgen!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd