Virgin Oceanic gaat diepste oceanen verkennen

Op sommigen punten zijn de aardse oceanen dieper dan acht kilometer. Toch reisden nog niet veel mensen naar de bodem van deze troggen. Daar komt nu verandering in!

Sir Richard Branson presenteert de Virgin Oceanic: een onderzeeër in de vorm van een dolfijn. Branson en een andere verkenner gaan de Oceanic gebruiken om vijf plekken te bezoeken: de Marianentrog in de Grote Oceaan (11 kilometer diep), de Trog van Puerto Rico (8,6 kilometer diep) op de grens van de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan (8,5 kilometer diep), de Diamantinatrog in de Indische Oceaan (8 kilometer diep), de Zuidelijke Sandwichtrog in de Atlantische Oceaan (8,4 kilometer diep) en de Molloy Deep in de Noordelijke IJszee (5,5 kilometer diep).

WIST U DAT…

De onderzeeboot is uitgerust met allerlei sensoren en camera’s. Google krijgt de gegevens van de expedities in handen. Dit is mooi, want waarschijnlijk zorgt Google ervoor dat miljoenen mensen straks kunnen genieten van de onderzeefoto’s. Wij denken aan een soort Street View op de bodem van de oceaan.

De eerste expeditie van Virgin Oceanic naar de Marianentrog begint later dit jaar. De andere vier expedities worden verdeeld over de komende twee jaren.

Bronmateriaal

"Main Homepage" - Virgin Oceanic

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd