Vingerlengte verraadt hoe aardig een man voor zijn vrouw is

  De vingers van een man kunnen je veel vertellen over de manier waarop hij met vrouwen omgaat. Dat hebben onderzoekers ontdekt. Mannen met korte wijsvingers en lange ringvingers zijn doorgaans aardiger.

  Over het algemeen zijn de wijsvingers van een man korter dan zijn ringvingers. Het verschil tussen de lengte van de wijs- en ringvinger is bij vrouwen een stuk kleiner.

  Testosteron
  Uit eerder onderzoek is al gebleken dat de verhouding tussen de ring- en wijsvinger (die achterhaal je door de lengte van de wijsvinger te delen door de lengte van de ringvinger) een beeld geeft van de hoeveelheid testosteron waaraan de man als foetus is blootgesteld. Hoe kleiner die verhouding is, aan hoe meer mannelijke hormonen de man is blootgesteld.

  Gedrag
  En nu tonen Canadese onderzoekers aan dat dat alles ook een invloed heeft op hoe volwassenen mannen zich naar vrouwen toe gedragen. Mannen bij wie de verhouding tussen de ring- en wijsvinger klein is, luisteren aandachtiger naar vrouwen, geven ze meer complimentjes en zijn sterker geneigd om een compromis met vrouwen te sluiten. Dat gold niet alleen wanneer ze contact hadden met hun vriendin of vrouw, maar ook wanneer ze met vrouwelijke vrienden of collega’s in conclaaf waren. Deze mannen zoeken ook minder vaak ruzie met vrouwen dan met mannen, terwijl mannen waarbij de verhouding tussen de ring- en wijsvinger groot is even sterk geneigd zijn om ruzie te zoeken met vrouwen als met mannen. Het gedrag van vrouwen blijkt niet te voorspellen te zijn op basis van de verhouding tussen hun ring- en wijsvinger.

  Uit eerder onderzoek is gebleken dat mannen waarbij de verhouding tussen de wijs- en ringvinger kleiner is, doorgaans meer kinderen hebben. “Ons onderzoek suggereert dat ze harmonieuzere relaties hebben met vrouwen: dit gedrag helpt bij het vormen en onderhouden van relaties met vrouwen,” vertelt onderzoeker Debbie Moskowitz. “Dit kan wellicht verklaren waarom zij gemiddeld meer kinderen hebben.

  Bronmateriaal

  "Can you judge a man by his fingers?" - McGill.ca
  Foto: Takmeomeo / Pixabay

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd