Vieze Britten delen het bed met 10 miljoen bacteriën

Uit onderzoek blijkt dat bijna een half miljoen Britten hun beddengoed slechts drie keer per jaar wassen. Eén op de zes geeft toe het bed slechts één keer per maand te verschonen. De onderzoekers maken zich zorgen: zo’n tien procent van het gewicht van een ongewassen kussen bestaat namelijk uit dode huidcellen en mijten.

De meest vieze Britten zijn jonger dan 25 jaar en wonen in Londen. Eén op de tien daarvan wast het beddengoed slechts zes keer per jaar. Dat betekent dat hun bed gemakkelijk tien miljoen bacteriën kan bevatten. De schoonste Britten zijn ouder dan 55 en verschonen hun bed drie keer per maand.

Expert op het gebied van leefomgeving en gezondheid, Lisa Ackerley wordt niet vrolijk van de resultaten die vandaag in de Engelse krant The Telegraph te lezen zijn. “Een groot aantal Britten geniet regelmatig van een ontbijt op bed…en 500.000 Britten wassen hun beddengoed slechts drie keer per jaar.”

Als huidcellen en mijten met het blote oog zichtbaar zouden zijn, zou het bed een onooglijke plaats zijn. “Het bed kan een mijnenveld aan bacteriën, virussen, zweet en haar worden en dat veroorzaakt verergerde astma.” Volgens Ackerley is het het beste om het beddengoed één keer per week te wassen. Alleen zo kunt u voorkomen dat u ‘s nachts naast tien miljoen bacteriën in slaap valt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd