Verken het zonnestelsel vanuit uw luie stoel

Reizen door het zonnestelsel is niet langer enkel voor astronauten weggelegd: u kunt het ook, met een nieuw programma van NASA.

Het programma heeft de naam ‘Eyes on the Solar System‘ gekregen. Het is een combinatie van gegevens die NASA tijdens tal van missies verzameld heeft en een videospel. “Het is de eerste keer dat het publiek het hele zonnestelsel en onze missies in real-time zien samenkomen,” stelt NASA’s Jim Green.

Reizen
U kunt modellen van planeten, asteroïden, kometen en manen bekijken. “Je bent nu vrij om door het zonnestelsel te reizen,” legt Blaine Baggett, ook een medewerker van NASA, uit. “Zie wat de ruimtevaartuigen van NASA zien – en waar ze nu precies zijn – zonder dat je je computer hoeft te verlaten.”

WIST U DAT…

…NASA eerder al het spel Moonbase Alpha ontwikkelde?

Toekomst
Overigens beperkt het programma zich niet tot de missies die al geweest zijn. U kunt ook vooruit kijken tot het jaar 2050. Zo kunt u bijvoorbeeld het ruimtevaartuig Juno – dat pas in 2016 bij Jupiter aankomt – op de planeet zien arriveren. U kunt de beelden in 2D of in 3D (met behulp van een brilletje) bekijken.

Nieuwsgierig geworden? Ga hier dan zelf op reis door het zonnestelsel.

Bronmateriaal

"NASA Gives Public New Internet Tool To Explore The Solar System" - NASA.gov
De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd