Verenigde Naties: “Verjaag olifanten met pepperspray”

Afrikaanse boeren hebben soms veel last van wilde dieren, die verantwoordelijk zijn voor mislukte oogsten. Gelukkig geven de Verenigde Naties handige tips om wilde dieren, zoals olifanten en bavianen, te verdrijven. Gebruik pepperspray of stop levende slangen in voedsel!

Olifanten en bavianen houden van groente en fruit, en kunnen soms hele oogsten vernietigen. Daarnaast hebben Afrikaanse boeren last van hongerige leeuwen, die graag runderen lusten.

“Ieder jaar komen er 75 miljoen mensen bij, dus het is belangrijk om een conflict tussen mensen en wilde dieren te voorkomen”, zegt een woordvoerder van de Verenigde Naties.

Op dit moment doden veel boze boeren wilde dieren, maar de Verenigde Naties komen met andere oplossingen.

Pepperspray
Boeren kunnen het beste een plastic geweer gebruiken, die pingpongballen vol met chilipeper afvuurt. Wanneer chilipeper de huid van een olifant raakt, rent hij weg om te schuilen. Een andere mogelijkheid is om chili te verbranden. Een olifant ruikt de geur en gaat er als een haas van door.

Ezels
Of zet ezels in! “Als ezels een stuk land moeten verdedigen, worden ze erg agressief. Zelfs al zijn hun tegenstanders een stuk groter.”

Levende slang
“Bavianen, die huizen betreden en voedsel stelen, zijn bang voor slangen. Plaats dus een levende slang in een hol stuk brood en de baviaan wordt afgeschrikt”, aldus de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties.

Geweer
Toch beweert de FAO dat het goed is om een geweer in huis te hebben. Nijlpaarden en olifanten zijn zeer agressief, dus als de nood aan de man is, dan is een schot hagel een goed back-up plan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd