Verdienen mensen die lang voor de spiegel hangen meer of minder?

Sommige mensen staan ‘s ochtends nog geen twee minuten voor de spiegel, terwijl anderen een halve dag met zichzelf bezig zijn. De grote vraag is of dit invloed heeft op het salaris. Is iemand die veel tijd en aandacht besteed aan zijn of haar uiterlijk een grootverdiener?

Uit een onderzoek van de Elon universiteit blijkt dat mannen die tot een etnische minderheid behoren vier procent meer verdienen als ze meer dan tachtig minuten per dag bezig zijn met persoonlijke verzorging.

Apart: bij vrouwen is het andersom. Vrouwen die meer dan negentig minuten per dag voor de spiegel hangen, verdienen ongeveer 3,4 procent minder dan vrouwen die minder dan negentig minuten per dag aan hun uiterlijk besteden.

De onderzoekers beweren dat het logisch is. Vrouwen die er erg opgemaakt uit zien, lijken meer bezig te zijn met zichzelf dan met het werk. Mannen die tot een etnische groep behoren kunnen vooroordelen uit de weg ruimen door zichzelf goed te kleden of door er verzorgd uit te zien, waardoor het salaris stijgt.

Uiterlijk verbeteren
Er zijn enkele makkelijke manieren om uw uiterlijk te verbeteren zonder dat het veel geld kost. “Een verzorgd kapsel is essentieel”, vindt Sherry Maysonave, auteur van het boek ‘Casual Power: How to Power Up Your Nonverbal Communication and Dress Down for Success‘. “Uw kapsel moet zeggen: ja, ik ben serieus met mijn carrière bezig.”

Vrouwen kunnen beter niet teveel make-up, juwelen en parfum dragen. Less is more! Mannen moeten letten op de schoenen die ze dragen. Maysonave: “Zijn uw schoenen smerig? Dan geeft dat een signaal af dat u geen rekening houdt met details.”

Andere factoren
Overigens zijn er meer factoren die bijdragen aan een hoger salaris. Bent u een man, lang en slim? Dan verdient u waarschijnlijk meer! En dat is mooi, want een man leeft langer dankzij geld.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd