Verbreek je marathonrecord met deze jetpack

jetpack-4mm

Wetenschappers van de universiteit van Arizona werken aan een jetpack, waarmee soldaten straks nog harder kunnen rennen. Deze raketmotor kan ook interessant zijn om je marathonrecord te verbreken, al denken wij dat dit soort foefjes niet worden toegestaan.

De jetpack heet 4MM en wordt natuurlijk gefinancieerd door DARPA, het agentschap dat de nieuwste foefjes ontwikkelt voor het Amerikaanse leger. Het uiteindelijke doel is dat de jetpack krachtig en licht genoeg is om een soldaat binnen vier minuten één mijl te laten afleggen. Dit komt overeen met 1,6 kilometer. 400 meter per minuut dus. Zelfs een geoefende loper heeft moeite om dit te halen.

In de onderstaande video is te zien dat de jetpack op dit moment al bijna twintig seconden van de snelste tijd kan halen. Eerst deed de hardloper vijf minuten en twintig seconden over één mijl, met de jetpack nog maar vijf minuten en twee seconden.

Maar het kan allemaal nog sneller. Het prototype weegt op dit moment ruim vijf kilo. Dat is op zichzelf niet veel, maar vergeet niet dat een soldaat veel meer spullen bij zich heeft. We houden in ieder geval de ontwikkeling van de ambitieuze 4MM in de gaten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd