Veel succesvolle ondernemers waren ooit lastige tieners

  succesvolle ondernemer

  Waaraan herkent u een succesvolle ondernemer? Geld. Creativiteit. Macht. Maar er is nog iets wat veel succesvolle ondernemers gemeen hebben, zo blijkt uit nieuw onderzoek: ze raakten als tieners regelmatig in de problemen.

  De onderzoekers trekken die conclusie op basis van gegevens afkomstig uit de National Longitudinal Survey of Youth. Deze databank kwam tot stand doordat onderzoekers meer dan 12.500 Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de veertien en 22 jaar oud vanaf 1979 hebben gevolgd. “Wat we ontdekt hebben, is dat bepaalde eigenschappen goed kunnen voorspellen of iemand later een ondernemer wordt en of die persoon wanneer hij of zij zijn eigen onderneming opricht veel gaat verdienen,” zo vertelt onderzoeker Ross Levine.

  Bloomberg
  Levine richtte zich in zijn onderzoek op ‘echte’ ondernemers. Niet zomaar ZZP’ers, maar ondernemers die een nieuwe, risicovolle activiteit op zich namen. Om het concreter te maken: mensen als Bill Gates en Michael Bloomberg.

  WIST U DAT…

  …er onder andere door Nederlandse wetenschappers hard onderzocht wordt of er een verband is tussen genen en succes?

  Agressief
  Uit het onderzoek blijkt dat opvallend veel van zulke succesvolle ondernemers als tieners in de problemen kwamen. “Onze gegevens laten zien dat veel succesvolle ondernemers als tieners agressief gedrag vertoonden en in de problemen kwamen,” stelt Levine. “Dit zijn mensen die niet bang waren om de regels te breken, dingen door geweld tot zich te nemen of zelfs betrokken te zijn bij drugs.” Andere eigenschappen die veel succesvolle ondernemers gemeen hebben, zijn: een hoog IQ, ouders die een bovenmodaal salaris hebben, zelfverzekerdheid, grote waardering voor zichzelf en afkomstig uit een stabiel gezin.

  De onderzoekers keken ook of succesvol ondernemen loont. Verdienen deze succesvolle ondernemers meer dan mensen die even hoog opgeleid zijn en in dezelfde branche in loondienst werkzaam zijn? Het antwoord is: ja. De succesvolle ondernemer verdient gemiddeld zo’n vijftig procent meer.

  Bronmateriaal

  "Study Finds Successful Entrepreneurs Share a Common History of Getting in Trouble as Teenagers" - Berkeley.edu
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door David Levitz (cc via Flickr.com).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd