Universiteit Twente rijdt 1 op 727 tijdens Shell Eco Marathon

De Shell Eco Marathon zit erop. Het Green Team Twente nam één van de bekers mee naar huis door omgerekend 727,5 kilometer op één liter benzine te rijden.

En daarmee was de universiteit de beste in de categorie Urban Concept, waterstof. In de klasse Prototype, GTL was de eerste prijs weggelegd voor M.A.C. Eco Team van het ROC Ter AA, ROC Eindhoven en ROC de Leijgraaf. Zij reden omgerekend 1 op 416.

Over de marathon
De Shell Eco Marathon vond eind vorige week in Rotterdam plaats. 200 studententeams (waaronder 14 Nederlandse teams) deden een poging om met hun zelfgebouwde auto’s zo zuinig mogelijk te rijden. Er waren twee categorieën: Urban Concept (voor auto’s die sterk op de huidige auto’s lijken) en Prototype (voor futurisitsche auto’s, zoals bijvoorbeeld het exemplaar dat u hierboven ziet). Deze werden weer onderverdeeld in categorieën die hun naam te danken hadden aan de energiebron waar de auto’s op reden. De verwachtingen waren hooggespannen. Zo wilde de TU Delft dit jaar één op 5500 gaan rijden, zo vertelde teammanager Michiel Wassenaar Scientias.nl eerder.

Resultaten
Uiteindelijk was het in de klasse Urban Concept Green Team Twente die de ambities het beste waar wist te maken. En wel met een auto die op waterstof reed. Hun resultaat? 75 km/kWH. Voor het gemak werden alle resultaten omgerekend naar het aantal kilometers op één liter benzine. Voor het Green Team Twente kwam dat uit op 727,5 kilometer per liter. Een prachtig resultaat. Met 416 kilometer per liter pronkt MAC Eco Team in de klasse Prototype, GTL bovenaan. Benieuwd naar alle resultaten van de Nederlandse teams? Die kunt u hier vinden. Let op: er missen enkele teams, dat komt doordat zij geen meetbaar resultaat hebben kunnen neerzetten. Nieuwsgierig naar de resultaten van alle deelnemers (en dus ook de buitenlandse studenten)? Die vindt u hier!

Volgend jaar vindt de Shell Eco Marathon opnieuw in Rotterdam plaats. Tijd voor revanche dus! Diverse Nederlandse teams zullen dan ongetwijfeld weer een poging doen om de zuinigste auto te bouwen.

Bronmateriaal

"Green Team Twente sleept de prijs in de wacht" - Greenteamtwente.nl
"Eco Car wint met 1 op 416!" - Mac-ecoteam.nl
"Shell Eco-marathon groot succes" - Shell.nl
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Shell Eco-marathon (via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd