Uniek beeldmateriaal van geïsoleerd levende Indianen in Brazilië

Voor het eerst zijn er luchtbeelden gemaakt van een geheel van de buitenwereld geïsoleerd levende gemeenschap. De video laat zien hoe de ongecontacteerde Indianen leven in Brazilië, langs de grens met Peru. De beelden zijn gemaakt door de BBC in samenwerking met de Braziliaanse overheid. De BBC zond de videobeelden gisteren uit in ‘Human Planet’.

Filmster Gillian Anderson, bekend van haar rol als FBI-agente Scully in The X-Files, sprak de voice-over van de documentaire in. “Wat sterk naar voren komt uit deze geweldige beelden is hoe gezond en zelfverzekerd deze mensen lijken”, zegt Anderson vandaag. “Ik hoop dat ze met rust gelaten worden, maar dat kan alleen als de houthakkers worden tegengehouden.”

Het voortbestaan van de stam wordt ernstig bedreigd door illegale houtkap in Peru. Daarom is er een petitie gestart om de president van Peru te verzoeken om de ongecontacteerde stammen te beschermen.

“De zeer gevaarlijke toekomst van ongecontacteerde inheemse stammen zouden een wereldwijde zorg moeten zijn”, vindt Stephen Corry, directeur van Survival International. “Met Gillian Andersons hulp trekken we meer aandacht naar het probleem. Van belang is dat de wereld eindelijk een echte halt toeroept aan de eeuwen van vernietiging.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd