Typesnelheid ontmaskert mogelijk pedofielen

  Dankzij het toetsenbord is het binnenkort misschien mogelijk om pedofielen te traceren. Tien toetsaanslagen is volgens wetenschappers voldoende om alles te leren over een persoon, zoals de leeftijd, het geslacht en de achtergrond. Daarbij let het programma op de typesnelheid en het typeritme.

  Voormalige detective Phil Butler van de universiteit van Newcastle ontwikkelde de techniek. Professor Roy Maxion van dezelfde universiteit gebruikte vijftig proefpersonen om een identificatieprogramma te maken.

  “Met het programma is het mogelijk om iemand binnen tien toetsaanslagen te identificeren”, legt Butler uit. “Het programma heeft 95 procent van de tijd gelijk. Zodra u tien letters of nummers intypt, weet het programma wat uw geslacht is en uw leeftijd is. Ook onthult het programma of u problemen heeft met uw hand.”

  Het systeem kan gebruikt worden in bijvoorbeeld MSN Messenger. Wanneer een kind met een volwassene chat – die zich voordoet als kind – kan het programma de persoon identificeren als volwassene. Ook is het mogelijk om de techniek te gebruiken in pinautomaten, om fraude te voorkomen.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd