Twitter verdient eindelijk geld

 TECHNOLOGIE  Lange tijd was Twitter niet winstgevend. Nu wel. Tweets – berichten van Twitterende mensen – zijn zichtbaar in Google en Bing. De zoekmachinegiganten betalen hier samen 25 miljoen dollar voor. De tweets mogen twee jaar lang worden weergegeven in de zoekresultaten van Google en Bing.

Een tweet is een bericht van 140 tekens. Dagelijks worden er vele honderdduizenden twits geplaatst op Twitter. Over het weer, over werk en over relaties. Google en Microsofts Bing proberen al langere tijd deze Twitter-resultaten in realtime weer te geven in de zoekmachine. Stelt u zich eens voor: er gebeurt een ramp in een grote stad, direct daarna plaatsen mensen tweets en deze worden vervolgens live weergegeven in een zoekmachine. Zoekmachines zijn dan sneller dan persbureaus en nieuwswebsites.

Google betaalt 15 miljoen dollar om twee jaar lang tweets weer te geven in de zoekresultaten. Bing hoeft slechts 10 miljoen neer te leggen. Met deze 25 miljoen dollar is Twitter nét rendabel, onthullen bronnen binnen Twitter.

Twitter is één van de populairste sociale netwerksites ter wereld. Toch staat de website niet op eenzame hoogte boven de rest. De site heeft namelijk concurrentie van o.a. Hyves, Facebook en MySpace.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd