Twijfels over veiligheid ‘vissenpedicure’

Was een pedicure vroeger nog een dame of heer die uw voetjes eens grondig onder handen nam, tegenwoordig mogen ook vissen zichzelf zo noemen. De behandeling met de vissen – die dode huidschilfers weg knabbelen – is razendpopulair. Maar is het ook veilig? Er bestaan twijfels dat de vissen – die meerdere mensen ‘behandelen’ – infecties over kunnen brengen.

In Engeland zijn de autoriteiten een onderzoek gestart naar de bijzondere vorm van pedicure. Het is niet voor het eerst dat er twijfels zijn over de behandeling: in Amerika hebben meerdere staten de vissenpedicure al verboden. De autoriteiten daar bestempelen de methode als gevaarlijk, omdat de vissen aan voeten van verschillende mensen knabbelen.

WIST U DAT…

De visjes – Garra Rufa – worden ook wel Doctor Fish genoemd. Diverse salons bieden de behandeling van Doctor Fish tegen uiteenlopende prijzen aan. Ook in Nederland kunnen mensen de pedicure ondergaan.

Saloneigenaren die de behandeling aanbieden, zijn het vanzelfsprekend niet eens met de zorgen van zowel de Britse als Amerikaanse overheid. Ze benadrukken dat er zolang het water schoon wordt gehouden niets aan de hand is. Het is volgens de saloneigenaren bovendien niet rendabel om een vis maar eenmalig of beperkt te gebruiken: daarvoor zijn de dieren te duur.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd