Toyboy verkort het leven van vrouw

  Vrouwen die in de dertig of veertig zijn en voor een veel jongere man kiezen, leven aanzienlijk korter dan vrouwen die een leeftijdsgenoot als partner hebben. Mannen met een veel jongere vrouw komen er een stuk beter af; zij leven langer. Dat blijkt uit onderzoek.

  Wanneer een man zeven jaar jonger is dan zijn vriendin of vrouw dan is de kans dat de vrouw vroeg overlijdt twintig procent groter dan wanneer de man en vrouw even oud zijn. De onderzoekers baseren hun conclusie op de gegevens van twee miljoen Deense stelletjes.

  Vrouw
  “Hoe groter het verschil in leeftijd, hoe lager de levensverwachting van de vrouw is,” vertelt onderzoeker Sven Drefahl. “De vrouw kan het beste met een man van exact dezelfde leeftijd trouwen.”

  Man
  Mannen die een relatie hebben met een zeven jaar jongere vrouw leven langer. De kans dat zij vroeg overlijden wordt door toedoen van de jonge vrouw elf procent kleiner.

  Volgens socioloog Drefahl zijn de risico’s die een vrouw met een toyboy loopt goed te verklaren. Een jonge vriend zou veel stress met zich meebrengen, omdat de relatie niet aan de eisen van de maatschappij voldoet.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd