Tornado’s teisteren Amerikaanse staten

Al vier dagen worden veertien Amerikaanse staten geteisterd door tornado’s. Op dit moment zijn er minimaal 44 mensen om het leven gekomen. Hierdoor is de recente storm één van de dodelijkste Amerikaanse tornadostormen van de 21ste eeuw.

De meeste doden zijn gevallen in de staat North Carolina. Daar eisten tornado’s 22 slachtoffers. In totaal signaleerden inwoners van de veertien staten 241 tornado’s, waarvan er 50 officiëel zijn geteld.

In de staten North Carolina en Virginia is de noodtoestand uitgeroepen. Alleen al in North Carolina zijn 460 huizen verwoest en zaten 220.000 (tijdelijk) zonder stroom.

WIST U DAT…

…Brazilië vorig jaar te maken kreeg met een zeldzame vuurtornado?

April is traditioneel gezien een echte tornadomaand. De VS krijgt in april gemiddeld met 135 tornado’s te maken. 241 tornado’s in een halve week tijd is dus opvallend veel. De vorige grote tornadogolf was in februari 2008, toen in de staat Ohio 57 mensen om het leven kwamen.

Hieronder beelden van de ramp. In de eerste video is één van de tornado’s te zien. De twee video’s daarna tonen de gevolgen van de storm.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd