Toekomstige inhalator gaat online

Wanneer een astmapatiënt in de toekomst een inhalator gebruikt, dan krijgt de dokter automatisch een seintje.

Wetenschapper Dr. David van Sickle heeft een inhalator ontwikkeld, die gegevens over het gebruik van de inhalator verstuurt via wifi. Stel, iemand gebruikt een pompje om een astma-aanval tegen te gaan, dan krijgt de dokter daar bericht van. Niet alleen ziet de dokter hoe vaak een pompje wordt gebruikt, maar ook de exacte locatie. De inhalator van Van Sickle heeft namelijk een ingebouwde GPS-chip.

Betere medicatie
Voor zowel de arts als de patiënt heeft deze inhalator voordelen. Zo weet de dokter wanneer het pompje wordt gebruikt. Wanneer een inhalator te vaak wordt gebruikt, kan een dokter zijn patiënt helpen door betere medicatie voor te schrijven.

Luchtkwaliteit
Daarnaast krijgen doktoren gegevens over het gebruik van een inhalator in een bepaalde regio. Stel, opvallend veel mensen gebruiken een inhalator op dezelfde dag of in een bepaald gebied, dan kan dit te maken hebben met geografische of omgevingsfactoren. Hierbij moet u denken aan een bepaalde plant die in bloei staat of misschien wel een fabriek die chemische stoffen uitstoot. Door deze gegevens te analyseren leren wetenschappers meer over astma en over hoe de luchtkwaliteit verbeterd kan worden.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd