Toch geen baanbrekend nieuws van Pluto vandaag

  pluto

  Onderzoeker Alan Stern is verkeerd geciteerd en we hoeven in ieder geval vandaag geen ‘amazing discovery‘ van Pluto te verwachten.

  Eerder vandaag publiceerde de Engelse krant Independent een flink artikel over een geweldige ontdekking die NASA op Pluto gedaan had en die later vandaag bekend zou worden gemaakt. De krant citeerde Alan Stern die dit tijdens een bezoek aan de University of Alberta in Canada zou hebben aangekondigd.

  Direct werd er flink gespeculeerd. Wat zou er op Pluto – of zijn manen – zijn aangetroffen? Ongeduldig wachtten velen af. Maar de aankondiging blijft tot op heden uit. En wat blijkt? Het is een fraaie hoax. Op Twitter laat Alan Stern weten dat het gerucht dat er later vandaag een grote ontdekking volgt, niet klopt.

  Een beetje teleurgesteld? Dat hoeft niet! De mooiste foto’s en meest interessante gegevens over Pluto en zijn manen moeten nog naar de aarde worden gestuurd. Die grote ontdekking waar de Independent het over heeft, zit ongetwijfeld ergens tussen die beelden en gegevens. We moeten er alleen ietsje langer op wachten dan de krant ons wilde doen geloven.

  Update
  En nu kondigt het New Horizons-team toch aan dat er waterijs op Pluto is gevonden. Wat een blunder van de persvoorlichters van NASA.

  Bronmateriaal

  Twitter

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd