Titanic 3D krijgt een nieuwe sterrenhemel

Na forse kritiek van astrofysicus Neil deGrasse Tyson heeft James Cameron de sterrenhemel naar verluidt aangepast.

Neil deGrasse Tyson stak zijn verontwaardiging over een specifieke scène in Titanic niet onder stoelen of banken. “We weten de dag, de tijd, de lengtegraad, de breedtegraad, de datum, het jaar: we weten alles van waar en wanneer dat schip zonk,” zo vertelde hij. “En daar ligt Kate Winslet op een plank, terwijl ze ijlend zingt en terwijl haar vriendje naar de bodem van de oceaan zakt. (…) Ze kijkt naar boven en er is maar één heelal dat ze zou moeten zien en het was het verkeerde heelal. Erger nog. Het was niet alleen het verkeerde heelal, de linkerhelft van de ruimte was een spiegelbeeld van de rechterhelft.” Zijn uiteindelijke conclusie liegt er niet om. “Het was niet alleen fout, maar ook het resultaat van luiheid.”

Brief
Het zat Tyson zo dwars dat hij Cameron een brief schreef over zijn fout. Een antwoord bleef uit. Totdat Tyson en Cameron elkaar bij toeval tegen het lijf lopen. Cameron bekent dat hij zich er niet van bewust is geweest dat het heelal niet klopte, maar laat het daarbij.

WIST U DAT…

Aangepast
Discovery News weet nu te melden dat James Cameron de kritiek van Tyson toch niet is vergeten. De regisseur, die het belangrijk vindt dat zijn films zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komen, heeft besloten de hemel aan te passen. En dus zien we nu in die beroemde scène waarin Kate Winslet zojuist haar geliefde is verloren een heelal dat staat als een huis. Tyson kan zijn geluk niet op. “Tyson vs. Cameron vs Titanic,” zo schrijft hij op Twitter. “Eén van de weinige keren in het leven waarop het prima is om een klootzak te zijn.”

Het heeft tien jaar geduurd, maar het heelal dat zich boven de zinkende Titanic uitstrekt klopt. En dat doet Tyson en al die anderen die gek zijn op het heelal én films ongetwijfeld goed.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd