Timelapse propt negen maanden werk van Curiosity in één minuut

  curiosity

  Curiosity-fan Karl Sanford heeft aan de hand van foto’s die het Marswagentje zelf maakte, een timelapse vervaardigd. De één minuut durende timelapse geeft ons een prachtig beeld van het vele werk dat Curiosity in negen maanden tijd verzet heeft.

  Begin augustus vorig jaar landde Curiosity op Mars. En daarmee is het Marswagentje alweer meer dan negen maanden op de planeet actief. In die tijd is er heel veel gebeurd. Het Marswagentje bestudeerde Mars, boorde in stenen op de rode planeet, maakte prachtige foto’s en deed baanbrekende ontdekkingen.

  Er is veel over te zeggen, maar een beeld zegt toch altijd meer dan duizend woorden. En daarom is Curiosity-fan Karl Sanford in het NASA-archief gedoken om foto’s die Curiosity van zijn eigen acties maakte, te verzamelen. Die foto’s heeft hij vervolgens achter elkaar gezet. Het resultaat is een één minuut durend filmpje dat een goed beeld schetst van het werk dat Curiosity zo ver van huis aan het doen is.

  We zien het Marswagentje rijden, zijn robotarm gebruiken, boren, foto’s maken, enzovoort. Het filmpje beslaat de periode tussen 8 augustus 2012 en 21 mei 2013. Als er meer beelden beschikbaar komen, hoopt Sanford deze toe te voegen, zodat het filmpje steeds completer wordt.

  Bronmateriaal

  "Mars Science Laboratory: Time Lapse - Sol 0 - Sol 281" - Youtube.com
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd