Tientallen kinderoffers ontdekt in Peru

Archeologen hebben in Peru de lichaampjes van 44 jonge kinderen teruggevonden. De kindjes werden 600 tot 700 jaar geleden geofferd.

De onderzoekers deden hun vondst op de begraafplaats Sillustani. Op deze begraafplaats staan ook torens waarin de elite werd begraven. De lichaampjes lagen rond één van deze torens begraven.

Jong
De jongste kinderen waren nog maar net ter wereld gekomen. De oudsten waren hooguit drie jaar oud, zo vertelt archeoloog Eduardo Arisaca. De kinderen werden in tweetallen in mandjes geplaatst en begraven.

WIST U DAT?

Steen
De kinderen hadden allemaal vulkanische stenen op hun borst liggen. Naast hun lichaam werden ook dieren en etenswaren geofferd. Ook troffen de onderzoekers er keramiek aan. Op het keramiek staan afbeeldingen van oorlogstaferelen. Waarschijnlijk werden de kinderen tijdens een oorlog geofferd in een poging de goden ervan te overtuigen dat de offeraars het verdienden om te winnen.

Het zou allemaal het werk zijn van de Kolla-cultuur. Deze heerste tussen 1200 en 1450 over het zuiden van Peru. Na die tijd moest de cultuur plaatsmaken voor de Inca’s.

Bronmateriaal

"Peru archaeologists find pre-Inca sacrificed babies" - BBC.co.uk
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Derek Law (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd