The Sun: “Microben gevonden in giftig meer”

Wetenschappers hebben microscopisch leven gevonden in een giftig meer in de Verenigde Staten. Dit melden The Sun en The Daily Mail. De kranten beweren dat NASA morgen in de persconferentie meer details onthult over deze vondst. De microben uit het Amerikaanse Mono Lake hebben waarschijnlijk geen fosfor nodig om in leven te blijven.

Dit is bijzonder, want alle levensvormen op aarde bestaan uit nucleïnezuren, zoals DNA en RNA. Is dit het bewijs dat leven twee keer is ontstaan op aarde?

Arsenicum
“Dit is zeer spannend”, zegt astrobioloog Dr. Lewis Dartnell in The Sun. “Als deze organismen arsenicum gebruiken voor hun stofwisseling, dan betekent dit dat er meer verschillende soorten levensvormen zijn.”

Oftewel: de kans dat wetenschappers leven aantreffen op planeten en manen, zoals Titan, Europa en Mars, wordt alleen maar groter. Sporen van arsenicum kunnen al een bewijs zijn dat er leven aanwezig is op één van deze hemellichamen.

Persconferentie
Laten we nog niet te vroeg juichen. De persconferentie van NASA vindt namelijk pas morgen plaats en dan worden meer details onthuld over de vondst. Deze conferentie begint om 20:00 uur en is live te volgen via NASA TV.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd