Texaanse robot lijkt weggelopen uit animatiefilm

  De menselijke robot Dreamer lijkt weggelopen uit een gemiddelde Pixar of Dreamworks-film. De robot heeft lichtgevende oren, grote ogen en geen mond. Wetenschappers hopen dat deze sociale robot met een kinderlijke uitstraling minder intimiderend is voor mensen. Dit is belangrijk, aangezien robots in de toekomst steeds vaker in aanraking komen met mensen.

  De robot is gemaakt in het HCR laboratorium van de Universiteit van Texas in Austin. De ontwikkeling van de robot is overigens nog volop bezig. Onderzoekers leren Dreamer steeds meer sociale vaardigheden, zodat de robot in de toekomst kan reageren op gebaren van mensen of synthetische emoties vertoont.

  Het is geen toekomstmuziek meer. Robots gaan steeds vaker geïntegreerd worden in deze samenleving. Zo zijn er robots die patiënten wassen of patiënten in een ziekenhuis geruststellen. Deze laatste robot ziet eruit als een zombie, terwijl een robot met een kinderlijke, tekenfilmachtige uitstraling – zoals de robot van de Universiteit van Texas – misschien beter werkt.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd