Tesla onthult dakpannen die zonne-energie opvangen

  Zonnepanelen op je dak en toch een mooi aanzicht houden? Tesla belooft dat het binnenkort kan. Het Amerikaanse bedrijf onthulde dakpannen die zonne-energie opvangen.

  Op iedere dakpan is een speciale coating aangebracht. Wie direct op een pan kijkt, ziet de zonnecel. Vanuit een andere kijkhoek – bijvoorbeeld vanaf de oprit – verdwijnt de zonnecel en lijkt de dakpan op een traditioneel exemplaar.

  De glazen dakpannen zijn sterker dan gebakken dakpannen. Tijdens een evenement in Los Angeles liet CEO Elon Musk een video zien van een valtest. De dakpan was veel sterker dan klei of leisteen. “Het is gemaakt van kwarts, waardoor het een leven lang meegaat”, beweerde Musk.

  Musk denkt dat mensen voor dakpannen met zonnecellen kiezen als ze er sexy uitzien. Dat is nu het geval. “Ze moeten daarnaast betaalbaar en makkelijk te installeren zijn”, zei Musk. “Als dit allemaal geldt, waarom zou je dan nog voor een ander product kiezen?”

  Er zijn vier verschillende stijlen leverbaar. De eerste stijl – Tuscan Glass Tile – komt het meest overeen met de dakpannen die in Nederland en België op woningen liggen. Toch is de Smooth Glass Tile een mooi alternatief voor moderne woningen.

  tiles

  De dakpannen van Tesla zijn iets minder efficiënt dan zonnepanelen, maar het gaat om een verschil van enkele procenten. Musk is van plan om de efficiëntie hoger te krijgen. Dit moet te doen zijn, omdat een foton (licht) heen en weer kaatst achter het glas.

  Bronmateriaal

  "Tesla Soalr" - Tesla

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd