Tech United verliest finale WK robotvoetbal met 4-1

tech-united

Het Eindhovense robotvoetbalteam Tech United is er niet in geslaagd om de finale van het WK robotvoetbal te winnen. De Nederlandse robots verloren met 4-1 van het Chinese team Water.

Net als in de groepsfase domineerde Water de wedstrijd. Keeper Hans van Sleutelen blunderde direct na de aftrap, waardoor Tech United nog voor de wedstrijd goed en wel was begonnen tegen een 1-0 achterstand keek. Hoewel spits Robin van Perslucht enkele mooie acties uitvoerde, speelde de keeper van Water een fenomenale wedstrijd.

Over robotvoetbal

De voetbalrobots van de Tech United doen mee in de Middle Size League. In de Middle Size League voetballen twee teams van vijf robots die maximaal 52x52x80 cm groot zijn autonoom een potje voetbal. De robots doen alles zelf, mensen mogen slechts de robots in en uit het veld halen. De RoboCup heeft een duidelijk doel voor ogen: tegen 2050 moeten robots zo goed kunnen voetballen dat ze de menselijke wereldkampioen voetbal van dat moment kunnen verslaan.

Tech United kan in ieder geval terugkijken op een mooi toernooi. Het Eindhovense team verloor in de groepsfase en de finale alleen van Water, maar haalde verder ruime overwinningen. Zo versloeg Tech United het team Lushan op 19 juli met 20-0. Ook werden teams als Hibikino-Musashi en NuBot vernederd met uitslagen als 15-0 en 11-0.

Tech United bereikte de halve finale. De wedstrijd tegen het team ARES werd vanochtend gespeeld. Tech United won overtuigend met 4-2. Helaas was de feestvreugde van korte duur, want amper zes uur later verloren de Eindhovenaren de finale tegen Water.

TU Eindhoven doet al jaren mee aan het WK robotvoetbal. In 2012 won het Eindhovense robotteam de WK-finale, waardoor Tech United één jaar het beste robotvoetbalteam ter wereld was. Een jaar later vond het wereldkampioenschap plaats in Eindhoven, maar helaas slaagde het team er toen niet in om de gouden plak in de wacht te slepen. Sindsdien is het goud iedere keer in zicht geweest, maar misten de robotvoetballers het doel. Volgend jaar mogen Robin van Perslucht, Hans van Sleutelen en alle anderen het opnieuw proberen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd