Taartcultuur binnen bedrijven is gevaarlijk voor de volksgezondheid

Bij veel Nederlandse bedrijven is het gebruikelijk dat een jarige een taart meeneemt op zijn geboortedag. Deze zogenoemde ‘taartcultuur’ is echter schadelijk voor de volksgezondheid.

Professor Nigel Hunt van het Britse Royal College of Surgeons waarschuwt dat een taartcultuur zorgt voor een toename van gebitsproblemen. Ook neemt het lichaamsgewicht van de gemiddelde werknemer toe, waardoor er meer obese personen op de werkvloer wandelen. Het is ook niet zo dat de extra kilootjes makkelijk verdwijnen, want veel werknemers zitten de hele dag op een bureaustoel achter een computerscherm.

“Veel mensen snoepen het meest op hun werk”, vertelt Hunt aan de BBC. “Een taartcultuur vormt een uitdaging voor diegenen die proberen om gezonder te leven. Zij worden namelijk regelmatig geconfronteerd met donuts, koekjes en taart.”

Overigens vindt Hunt niet dat de taartcultuur moet verdwijnen. Hij adviseert om kleinere stukjes taart te serveren en om te trakteren tijdens de lunch. “Daarnaast kunnen werknemers iets anders trakteren”, vervolgt Hunt. “Denk aan vers fruit, noten of kaas.”

Is er sprake van een taartcultuur binnen jouw bedrijf? Jij kunt voor een positieve verandering zorgen door iets anders te trakteren, maar Hunt zegt dat er nog een alternatief is. “Maak een statement en sla snacks tijdens meetings af.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd