Sydney overweegt spertijd voor katten

Om te voorkomen dat katten ‘s nachts het leven van wilde dieren zuur maken, stellen de autoriteiten een avondklok voor: spertijd voor katten.

Diverse wilde dieren – die van oorsprong in Australië voorkomen – hebben het zwaar. En huisdieren maken het leven van deze wilde dieren heus niet gemakkelijk. Met name katten kunnen er wat van. Zo zijn de huisdieren dol op koeskoezen: een klein buideldiertje. Afgelopen jaar alleen al werden er 564 koeskoezen door katten omgelegd.

Koeskoezen
En de koeskoezen hebben het al zo moeilijk. Om ze tegemoet te komen, willen de autoriteiten meer koeskoezen in het wild gaan uitzetten. Maar zolang katten ‘s nachts en ‘s avonds de omgeving terroriseren is het dweilen met de kraan open. En dus zit er maar één ding op, zo stelt loco-burgemeester Michele McKenzie. “Het is een kleine moeite om mensen te vragen hun katten binnen te houden en zo de wilde dieren die hier van oorsprong voorkomen te beschermen. Zij (de wilde dieren, red.) waren hier tenslotte eerst en wij brachten de huisdieren mee, dus hebben wij de verantwoordelijkheid om ze in de gaten te houden.”

WIST U DAT…

…onderzoekers ontdekt hebben dat katten heel ver lopen als ze buiten zijn?

Verantwoordelijkheid
De avondklok zou om te beginnen in een deel van Sydney kunnen worden ingesteld. Het is onmogelijk om mensen te verplichten om hun katten binnen te houden, maar de initiatiefnemers hebben goede hoop dat veel stedelingen hun verantwoordelijkheid zullen nemen.

Behalve de katten binnenhouden, is ook het bevestigen van een belletje aan de hals van de kat een oplossing. Zo horen wilde dieren de kat aankomen en kunnen ze op tijd vluchten.

Bovenstaande foto is gemaakt door Wytze Alers (cc via Flickr.com).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd