Superkruid kruidnagel houdt voedsel vers

  Op zoek naar het meest gezonde kruid? Stop uw zoektocht dan meteen, want Spaanse wetenschappers hebben het gevonden: kruidnagel. Het kruid is dankzij grote hoeveelheden polyfenol de beste antioxidant en houdt zo voedsel vers en gezond!

  Antioxidanten zijn belangrijk om voedsel vers te houden en de onderzoeksresultaten zijn dan ook van doorslaggevend belang voor de voedselindustrie. Kruidnagel zou de synthetische antioxidanten die nu veelal gebruikt worden om voedsel vers te houden, kunnen vervangen. Daarnaast wordt aangenomen dat antioxidanten heel gezond zijn.

  Antioxidanten vertragen lipide oxidatie en zorgen er zo voor dat voedsel de voedingswaarde en smaak behoudt. De synthetische antioxidanten bevatten echter veel chemische stoffen waardoor het de vraag is of deze wellicht giftig zijn of bijwerkingen hebben.

  De onderzoekers vergeleken de hoeveelheid antioxidanten van kruidnagel, oregano, tijm, rozemarijn en salie. Kruidnagel kwam als beste uit de bus. Volgens de onderzoekers is er steeds meer interesse in natuurlijke antioxidanten en zou kruidnagel de synthetische variant wel eens kunnen gaan vervangen.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd