Superfruit gaat strijd met MRSA aan

 GEZONDHEID  Granaatappels zijn superfruit. Ze helpen tegen van alles en zijn supergezond. Nieuw onderzoek bevestigt dat maar weer eens; de granaatappel blijkt ook effectief tegen MRSA en andere veelvoorkomende ziekenhuisinfecties. Door wat stoffen bij elkaar te gooien, hebben onderzoekers voorheen resistente bacteriën verslagen.

Door bepaalde bestanddelen van de granaatappel te combineren met zout en vitamine C kunnen infecties prima bestreden worden. Met name resistente bacteriën kunnen door het goedje een kopje kleiner worden gemaakt. “Het is een veelbetekenende doorbraak,” vindt onderzoeker Declan Naughton. “En een goed voorbeeld van de effectiviteit van het toevoegen van meer componenten om een actiever product te maken.”

Naughton onderzocht de effectiviteit van de stof bij patiënten met MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus). Deze infectie komt veel voor bij ziekenhuispatiënten en is moeilijk tegen te bestrijden omdat ook MRSA resistent is voor verschillende antibiotica. Uit het onderzoek bleek dat MRSA het beste te bestrijden is met een combinatie van granaatappel en zout. Andere ziekenhuisinfecties konden beter worden aangepakt met granaatappel, zout en vitamine C.

Dankzij het gebruik van natuurlijke medicijnen is de kans op bijwerkingen heel klein. Een win-winsituatie dus. “Het laat zien dat de natuur nog steeds verrassingen voor ons in petto heeft.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd