‘Sugar Daddies’ bestaan niet

  Demi Moore en Ashton Kutcher Scientias
  ‘Sugar daddies’: een rijke oudere man (of vrouw) die een jonge, aantrekkelijke partner onderhoudt. Uit onderzoek blijkt dat dit meer een mythe is dan realiteit.

  Mensen die trouwen met een oudere of jongere partner zijn over het algemeen minder hoog opgeleid, minder aantrekkelijk, verdienen minder geld en hebben een minder cognitief vermogen. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de Review of Economics and Statistics.

  Data
  Het team onderzocht data uit het jaar 1960 tot het jaar 2000. De onderzoekers keken naar de leeftijd waarop iemand voor het eerst trouwde, voltooide opleidingen, lonen en vermogen. Ook onderzochten zij het cognitief vermogen van mensen door middel van de National Longitudinal Survey of Youth uit 1979 en de aantrekkelijkheid door middel van de National Longitudinal Survey of Adolescent Health. Hieruit bleek dat mannen, getrouwd met partners jonger dan henzelf, minder geld verdienden dan mannen getrouwd met iemand van hun eigen leeftijd. Zo blijkt uit data van 1980 dat mannen met een acht jaar jongere partner gemiddeld 3.495 dollar per jaar minder verdienden.

  Vaardigheden
  Koppels met een leeftijdsverschil verdienen niet alleen minder, maar de partners scoren ook lager op bepaalde vaardigheden. Dat blijkt uit testen, volbracht op de middelbare school. Zo zijn zij minder goed in verbale communicatie en wiskunde. Mannen met een acht jaar jongere partner scoorden 8.4 punten minder dan mannen die een vrouw van hun eigen leeftijd trouwden. Opvallend is dat dit niet voor vrouwen geldt: zij scoren over het algemeen hetzelfde, ongeacht de leeftijd van hun partner.

  Aantrekkelijkheid
  De aantrekkelijkheid van mensen in een relatie met leeftijdsverschil werd ook getest. Hiervoor gebruikten het team een onderzoek waarin proefpersonen een cijfer kregen toegewezen. Onderzoekers gaven hen een cijfer van één tot en met vijf, waarin vijf ‘heel erg aantrekkelijk’ is. Hieruit bleek uiteindelijk dat een individu getrouwd met een jonger of ouder iemand minder aantrekkelijk is dan een persoon getrouwd met iemand van dezelfde leeftijd. Volgens de onderzoekers geldt er mogelijk wel een uitzondering: mannen getrouwd met oudere vrouwen zijn over het algemeen wel aantrekkelijk.

  De onderzoekers zien een stijgende lijn in het aantal huwelijken zonder leeftijdsverschil. Dit heeft mogelijk te maken met onderwijs. “Mensen die afstuderen op de universiteit komen in contact met mensen van dezelfde leeftijd. Zij en hun studiegenoten komen in carrières terecht met een goed vooruitzicht”. Dit in tegenstelling tot mensen die niet studeren: zij komen sneller in contact met mensen uit verschillende leeftijdsgroepen. “Het ligt dus voor een groot deel aan je sociale netwerk. Mensen die naar verwachting minder verdienen in hun leven komen vaker terecht in netwerken met verschillende leeftijdsgroeperingen.”

  Bronmateriaal

  "STUDY SHOWS SO-CALLED COUGARS, SUGAR DADDIES MORE MYTH THAN REALITY" - ucdenver.edu
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door TechCrunch50-2008 (cc via commons.wikimedia.org).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd