Stuur uw naam naar Mars!

MAVEN
NASA nodigt iedereen uit om zijn of haar naam, inclusief een persoonlijk bericht, naar Mars te sturen. De inzendingen zullen op een dvd meegaan met het ruimteschip MAVEN, dat in november wordt gelanceerd.

Het project maakt onderdeel uit van de ‘Going to Mars Campaign’, die georganiseerd wordt door de University of Colorado. De bedoeling is dat mensen, wereldwijd, persoonlijk betrokken raken bij de ruimtevaart. De dvd zal iedere ingezonden naam met zich meedragen. Daarnaast worden er drie persoonlijke berichten uitgekozen door middel van een online verkiezing. Deelnemers kunnen een certificaat van waardering voor hun betrokkenheid bij de MAVEN-missie uitprinten.

WIST U DAT…

MAVEN is het eerste ruimteschip dat de atmosfeer van Mars gaat onderzoeken. Door middel van diverse metingen hopen wetenschappers beter te begrijpen hoe de drastische klimaatverandering op Mars heeft kunnen gebeuren. Lang geleden had Mars namelijk een dichtere atmosfeer, dit maakte vloeibaar water aan het oppervlak mogelijk. Mogelijk bevatte Mars toen ook leven, zoals bacteriën. Tijdens de klimaatverandering ging een groot deel van de atmosfeer verloren in de ruimte.

U kunt uw naam en bericht hier insturen tot en met 1 juli. De verkiezing begint op 15 juli.

Bronmateriaal

"NASA Invites Public to Send Names And Messages to Mars" - nasa.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA/Goddard Space Flight Center (cc via nasa.gov).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd