Stuur ook een berichtje richting de poolster!

  Wetenschappers bieden mensen wereldwijd de mogelijkheid om een berichtje richting de poolster te sturen. De interstellaire flessenpost moet eeuwenlang door de ruimte reizen.

  Het onderwerp van al die berichtjes staat al vast. Je moet namelijk antwoord geven op een vraag: “Hoe zullen onze huidige interacties met het milieu de toekomst vormgeven?” Mensen wereldwijd worden uitgenodigd om een antwoord op die vraag te formuleren. En al die antwoorden worden vervolgens richting de poolster gestuurd.

  Waarom de poolster?

  Waarom gaan de berichten richting de poolster? Dat is een bewuste keuze. De ster is een referentiepunt voor navigators en sterrenkijkers.

  Flessenpost
  Het is een soort interstellaire flessenpost, zo leggen de initiatiefnemers uit. “We bevinden ons op een cruciaal punt in de geschiedenis van onze planeet,” legt projectcoördinator Paul Quast, verbonden aan de universiteit van Edinburgh uit. “Onze huidige ecologische beslissingen zullen een enorme invloed hebben op de toekomst van alle bewoners van de aarde. Dit project creëert een door cultuur ingegeven bericht dat de kijk van mensen wereldwijd omvat en als een soort flessenpost voor eeuwig door de ruimte reist.”

  434 jaar
  De berichten worden omgezet in radiogolven en richting de poolster verstuurd. Na 21 uur hebben de radiosignalen het al verder geschopt dan Voyager 1, een ruimtesonde die in 1977 gelanceerd werd. Over 434 jaar komen de signalen bij de poolster aan.

  Wil jij ook jouw gedachten over de toekomst van onze planeet de ruimte in slingeren? Dat kan! En wel via deze website. De berichten zullen in de herfst van dit jaar worden verstuurd.

  Bronmateriaal

  "Artistic odyssey to send messages to stars" - University of Edinburgh

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd