Studenten TU Eindhoven maken grootste Tetris-spel ooit

  tetris

  Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben het grootste Tetris-spel ooit gemaakt. Het spel is 1000 vierkante meter groot en telt 3200 leds, 400 meter pvc-buis en drie kilometer stroomkabel.

  Het is een officieel Guinness World Record dit Tetris-spel. Het beslaat zo’n 1000 vierkante meter en heeft daarmee de vorige recordhouder (‘slechts’ 125 vierkante meter groot) ruimschoots overtroffen. Het recordbrekende Tetris-spel is het werk van studentenvereniging Thor van de Technische Universiteit Eindhoven.

  Het Tetris-spel is goedbeschouwd een raamwerk dat bestaat uit 3200 leds. Gisterenmiddag bewezen de studenten dat dit grootste Tetris-spel ter wereld ook nog eens werkt: ze speelden vier ‘lijnen’ in het Tetris-spel weg.

  Nieuwsgierig naar het Tetris-spel? Of zou je dit grootste Tetris-spel ter wereld wel eens zelf willen spelen? Dat kan! Op 15 december wordt het tegen gebouw Potentiaal (op het terrein van TU Eindhoven) opgehangen. Wanneer het donker wordt, demonstreren de studenten het spel. “We gaan op het parkeerterrein voor Potentiaal een hoek inrichten van waaruit het spel met joysticks te spelen is,” vertelt student Bram Witteman. “Iedereen kan dan een poging wagen en het record daadwerkelijk zien.”

  Bronmateriaal

  "Wereldrecord 'Grootste Tetris-spel' door studenten" - TUE.nl
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Bart van Overbeeke.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd