Stress of hoge bloeddruk? Kraak een walnoot!

Moet u een speech houden voor een grote groep? Eet een walnoot! Walnoten en walnootolie helpen tegen stress en een hoge bloeddruk. Dit beweren wetenschappers van de Penn State universiteit. Het is al langer bekend dat walnoten gezond zijn. In deze vrucht zitten onmisbare omega-3 vetzuren, die het cholestrolgehalte helpen verlagen.

“Mensen die lichamelijk reageren op stressvolle situaties lopen meer risico op hart- en vaatziekten”, zegt professor Sheila West. “We hebben geprobeerd om uit te zoeken of omega-3 vetzuren de bloeddruk kan verlagen.”

Personen kregen verschillende diëten voorgeschoteld. Eén dieet zonder walnoten, een dieet met 1,3 ons walnoten en een dieet met walnoten, walnootolie en 1,5 eetlepel lijnzaadolie.

Wat blijkt: de proefpersonen die een dieet met walnoten aten, reageerden beter op stressvolle situaties. De bloeddruk van de walnootetende deelnemers was lager dan de bloeddruk van de anderen. De onderzoekers testten dit door proefpersonen een presentatie te laten voorbereiden en door de voeten van mensen onder te dompelen in ijskoud water.

“Het onderzoek suggereert dat walnoten de bloeddruk kan verlagen wanneer iemand wordt blootgesteld aan stress”, concludeert West.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd