Stem op jouw favoriete ruimtefoto’s van het jaar 2019

Ieder jaar publiceert Scientias.nl de top tien ruimtefoto’s van het jaar. Net als tijdens de vorige edities bepaal jij dit jaar welke foto’s in de lijst verschijnen en in welke volgorde.

Wij hebben een voorselectie gemaakt van 17 foto’s. De mix is Jij kunt iedere foto beoordelen op een schaal van 1 tot 5. Daarnaast mag je ook nog één favoriete foto kiezen. De foto die het vaakst als favoriet wordt geselecteerd, wordt ruimtefoto van het jaar 2019. De runners-up eindigen op plekken 2 en 3. Vanaf plek 4 telt de gemiddelde beoordeling (op een schaal van 1 tot 5) en niet het aantal keer dat een foto als favoriet is gekozen.

Klik hier om de stemlijst te openen en jouw favoriete foto’s te kiezen.

Benieuwd naar de einduitslag? Op zondag 22 december verschijnt de volledige lijst op Scientias.nl. Bekijk hier de lijsten van 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013 en 2012.

Je kunt stemmen tot zaterdag 21 december 23:59 uur. Succes!

Ruimtefoto van het decennium

Nieuw dit jaar is dat we op Kerstavond (24 december) gaan starten met de verkiezing: de beste ruimtefoto van het decennium. We verzamelen de twee beste ruimtefoto’s van ieder jaar, waardoor er een lijst komt met twintig keuzemogelijkheden. De beste ruimtefoto’s van het decennium presenteren we dan op 31 december.

Bronmateriaal

Klik hier om de stemlijst te openen

Afbeelding bovenaan dit artikel: NASA / ESA / Hubble and the Hubble Heritage Team

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd