Stelletjes die één keer in de week seks hebben, zijn het gelukkigst

seks

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Ook lijkt er een nauwer verband te zijn tussen geluk en seks dan tussen geluk en geld.

Wetenschappers bestudeerden de gegevens van meer dan 25.000 Amerikanen die tussen 1982 en 2012 deelnamen aan de General Social Survey. Binnen dit onderzoek werd deelnemers naar tal van onderwerpen gevraagd, waaronder seks en geluk.

Eén keer in de week
Uit het onderzoek blijkt dat koppels gelukkiger zijn naarmate ze meer seks hebben. Dat geluksgevoel heeft echter wel een plafond en dat ligt bij één keer seks in de week. Wanneer stelletjes bijvoorbeeld drie keer in de week seks hebben, zijn ze niet veel gelukkiger dan wanneer ze het twee keer in de week doen.

Causaal verband
Onduidelijk is of er sprake is van een causaal verband, oftewel of meer seks verantwoordelijk is voor het grotere geluksgevoel. Het zou ook kunnen dat het grotere geluksgevoel veroorzaakt wordt door een fijne relatie die weer resulteert in meer seks.

Single

De resultaten zijn het meest representatief voor getrouwde heteroseksuele stellen of heteroseksuele mensen die al lang een relatie hebben. De onderzoekers ondervroegen ook singles, maar troffen daar geen verband aan tussen geluksgevoel en de frequentie waarmee mensen seks hadden.

Geld en seks
Een tweede onderzoek, uitgevoerd onder 335 mensen die al heel lang een relatie hadden, leverde dezelfde resultaten op. Alleen werd de proefpersonen dit keer ook gevraagd naar hun inkomen. Uit het onderzoek blijkt dat er een groot verschil zat tussen het geluksgevoel van mensen die minder dan één keer in de maand seks hadden en mensen die één keer in de week seks hadden. Dat verschil was groter dan het verschil tussen het geluksgevoel van mensen die jaarlijks tussen de 15.000 en 25.000 dollar verdienen en mensen die jaarlijks tussen de 50.000 en 75.000 dollar verdienen. Het suggereert dat seks nauwer met ons geluksgevoel samenhangt dan geld.

Ook uit dit onderzoek blijkt dat de gemiddelde proefpersoon één keer per week seks heeft. Wie dat gemiddelde niet haalt, moet niet uit de studie afleiden dat dat wel zou moeten. “Het is belangrijk om een intieme relatie met je partner te onderhouden, zonder dat er te veel druk wordt uitgeoefend om maar zo vaak mogelijk seks te hebben,” vindt onderzoeker Amy Muise.

Bronmateriaal

"Couples who have sex weekly are happiest" - Society for Personality and social Psychology
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd