Start een eigen minimuseum met dinosaurushuid en mammoetvlees

minimuseum

Heb je altijd al een eigen museum willen hebben? Een nieuw Kickstarter-project maakt het mogelijk.

Op Kickstarter kun je investeren in Mini Museum 2. Voor een bedrag van circa 300 dollar krijg je een acrylplaat thuis gestuurd met 26 unieke objecten. Enkele bijzondere objecten zijn:
– Een volledige ammoniet (circa 110 miljoen jaar oud)
– Een ringetje van een middeleeuws maliënkolder
– Een fragment van een stegosaurus
– Een dolk uit de stenen tijd
– Een fragment van de Hindenburg
– Een stukje van de eerste supercomputer (Cray-1)
– Mammoetvlees
– Dinosaurushuid
– Lava uit Mount Fuji
– Deeltjes uit de asteroïdengordel (4,5 miljard jaar oud)

Zoals gezegd is het de tweede editie. De eerste editie werd eerder dit jaar verscheept en bevatte o.a. een stukje ei van een dinosaurus, de eerste levensvorm op aarde (3,4 miljard jaar oud), mammoethaar, een piepklein stukje Berlijnse muur en een fragment van de Titanic. Dit eerste minimuseum wordt nu voor fikse bedragen verkocht op Ebay.

Oprichter Hans Fex is altijd geïnteresseerd geweest in bijzondere objecten, maar wist niet dat zijn minimuseum zo goed zou aanslaan bij het grote publiek. Ieder minimuseum wordt met de hand gemaakt, dus hij is de afgelopen jaar druk geweest met het produceren van alle acrylplaten.

Maar is het echt? Jazeker! Het afgelopen jaar heeft Hans Fex 300.000 dollar geïnvesteerd in zijn hobby, waardoor hij in het bezit is van allerlei fascinerende brokstukken, fossielen en materialen. Ieder object heeft hij laten verifiëren. Daarnaast kan iedere koper van een minimuseum zijn acrylplaat openmaken om de materialen nader te bestuderen. Verder plaatst Fex alle documentatie online, inclusief hoge resolutie foto’s van de volledige objecten.

Op het moment van schrijven zijn er nog 300 minimusea te koop, dus de kans is groot dat de veiling later vandaag sluit.

hansfex

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd