Staat dat mij wel? Deze robot weet het!

U kent dat wel: u ziet een leuke blouse, stoere broek of mooie trui op het internet, maar twijfelt sterk of deze u wel zal staan. Goed nieuws: wetenschappers hebben een robot ontwikkeld die het kledingstuk in een virtuele paskamer voor u past. Zo kunt u precies zien hoe het staat. Miskopen behoren daarmee definitief tot het verleden.

De robot bestaat uit allemaal kleine onderdelen die stuk voor stuk kunnen verschuiven. Heeft u brede schouders, dan bewegen de schouderstukken opzij. Heeft u een buikje? Dan komt de buik naar voren zetten.

De robot kan zo’n 2000 verschillende lichaamstypen nadoen. Het mooie is: u hoeft niet te wachten tot de robot uw postuur heeft nagedaan en het shirtje past. De robot past het kledingstuk in allerlei maten en posturen. Van elke variant wordt een foto gemaakt. Dus zodra u iets leuks ziet, hoeft u alleen maar uw maat en type te selecteren en de foto verschijnt. Zo kunt u in één oogopslag zien hoe het staat.

Op dit moment kan de robot alleen het mannelijk lichaam nog maar imiteren, maar de onderzoekers werken aan een vrouwelijke variant. Naar verwachting is de vrouwelijke robot tegen het eind van dit jaar af.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd