Springt deze robotkikker straks van maankrater naar maankrater?

  springen

  Robotwetenschappers hebben 3D-printers gebruikt om een unieke robot te creëren. Deze robot springt als een kikker.

  Op de videobeelden is te zien hoe de robot springt dankzij een krachtige explosie. Deze ontstaat door de verbranding van butaan en zuurstof. Hoewel de robot meters in de lucht vliegt, crasht het beestje nooit. Dit heeft de kunstmatige kikker te danken aan zijn lichaam, dat uit allerlei flexibele materialen bestaat. Daarnaast is de robot uitgerust met handige foefjes ala Inspector Gadget om in de juiste richting te springen. Zo heeft hij opblaasbare poten die helpen om de juiste koers te bepalen.

  De robot opereert zelf, dus hij hoeft niet bestuurd te worden. Met deze robot laten wetenschappers zien dat 3D-printers zo ver ontwikkeld zijn, dat ze perfecte robots kunnen ontwikkelen. Daarnaast kunnen deze robots mensen helpen bij het uitvoeren van risicovolle operaties. Zo kan het beestje op zoek gaan naar slachtoffers in een vliegtuig dat is neergestort of onder het puin na een natuurramp.

  De robotwetenschappers noemen één perfecte toepassing: als robotwagentje op een planeet of maan. Op onze eigen maan is er minder zwaartekracht, waardoor deze robot nog veel hoger springt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een robotkikker kan van krater naar krater springen en in korte tijd veel grotere afstanden afleggen.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd